Bredband

Målaren 3 har ett Gruppanslutningsavtal med Bredbandsbolaget. Det betyder att samtliga lägenheter har en anslutning genom ett uttag nära ytterdörren. Månadsavgiften för bredbandet ingår i den totala årsavgiften för bostadsrätten. Alla får från Bredbandsbolaget ett modem där man ansluter ledningar till telefon och TV samt en router om man vill ha ett privat trådlöst nätverk.

Vad ingår?
Anslutningen omfattar bredband 100/100 Mbit/s samt möjlighet till telefoni.  Bredbandet gör det möjligt att ansluta datorer, TV och annan utrustning för bredbandsändamål. Med Bredbandsbolagets telefonitjänst får man behålla sitt gamla telefonnummer och märker ingen skillnad mot tidigare. Har man trygghetslarm bör man dock behålla en fast anslutning eftersom bredbandstelefoni inte fungerar vid strömavbrott. Den enda kostnaden är samtalsavgifterna som för det mesta ligger under Telia och Tele2. Man ringer helt gratis till andra som har bredbandstelefoni via Bredbandsbolaget. Det finns också några tilläggstjänster, som hemligt nummer och telefonsvarare. Mer om detta finns på hemsidan   www.bredbandsbolaget.se .

Så här fungerar telefonitjänsten med bredbandsuttag
Bredbandsuttaget och ditt telefonjack kopplas ihop med telefonidosan/modemet. Det gör att signalen går via bredbandsnätet istället för via det gamla kopparnätet. Givetvis kan man använda trådlösa telefoner via en router.

När man flyttar in eller ut
Man måste anmäla till Bredbandsbolaget att man flyttar och avsluta abonnemanget. Den som flyttar in måste meddela detta till Bredbandsbolaget och lämna erforderliga uppgifter.